11 Şubat 2014 Salı

NİÇİN OLMAMIZ GEREKEN YERDE DEĞİLİZ…..!?

NİÇİN OLMAMIZ GEREKEN YERDE DEĞİLİZ…..!?
Mak. Yük. Müh. Ahmet YALVAÇ
            Sevgili ANAYURT  Okurları,bu gün sizlere hayvancılıkta,tarımda,sanayide, sağlıkta, ödemeler dengesinde,eğitimde, işşizlik konusunda,dış ilişkilerde…..vs de yıllardan beri sorunlarla boğuşuyor olmamızın nedenlerini, perde arkasını gördüklerime, bildiklerime ve  tecrübelerime  dayanarak sizlere aktarmak istiyorum.
            Ben,değil Türkiye’nin bu sorunlarla boğuşuyor olmasını, Amerika, Almanya, Japonya, Çin…vs devletler gibi süper bir güç olmasını hayal ediyor ve istiyorum.
            Uzay yarışında bile Türkiye’nin yerini almasını hayal ediyor ve istiyorum.
            Sıradan vatandaşlarımızın bile,değil geçim sıkıntısı çekmesini,gelişmiş ülkelerin vatandaşları gibi her yıl bir yada birkaç yabancı ülkeyi gezmelerini hayal ediyor ve istiyorum.
            ABD gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin uçak gemilerinin de Dünya denizlerinde dolaşmasını hayal ediyor ve istiyorum..
            Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve bir Müslüman  Türk olarak Türkiye’nin bir süper güç olmasını,Dünyada sulh ve sükunun sağlanması açısından da gereklidir diyorum.Sorum şu:
            Peki böyle bir süper güç olmak,Avrupa Birliğine girmek için yol varmakla,ABD’nin peşine takılmakla,Büyük Ortadoğu  Projesi BOP a eş başkan olmakla sağlanabilinir mi?
            Sağlanamaz.Zira  ne AB Devlerine de ABD ,nede başkası Türkiye’nin niye süper güç olmasını istesin.
            Kimseyle  düşman olmamıza gerek yok.Ama kimsenin bizi bizden daha fazla sevmeyeceğini,sevemeyeceğini bilelim.
            Peki Türkiye kendi imkanlarıyla bir süper güç olabilir mi?
            Bence olabilir.
            Türkiye tarımda,sanayide,sağlıkta,eğitimde.askeri teknoloji de…..vs de süper güç olma yönünde önüne bir hedef koyarsa,kendi teknolojini yaratacak mühendisini yetiştirir,fabrikasını kurar,gerekli parayı da bulur.
            Şunu unutmayalım:
            Osmanlı İmparatorluğu Avrupa da Viyana  kapılarına,kuzey Afrika da Fas sınırlarına,Güneyde Aden Körfezine,Hint Okyanusuna dayanırken
Bu iş  sadece kılıç gücü ile mi başarıldı? Hayır,teknoloji geliştirmekle ve onu kullanmakla başardı.
            600 kusur yıl yaşaması ise,tebası olan milletlere hakaniyetle,hizmetle,adaletle yaklaşması sayesinde oldu.
            O zaman bu imparatorluğu kuranlar  yaşatanlarda bir Dünya imparatorluğu bir süper güç olma yönünde bir azim,bir istek,bir irade vardı,Ve diğer hususlar böyle bir hedefin gereği olarak   yerine getirildi,başarıldı.
            Osmanlı İmparatorluğu’nun gerilemesi ve nihayet yıkılması ise,Onu yönetenlerde,bu azim ve isteğin azalması yada yetenekli kişilerin iş başında olmamaları ile ilgili .
            İmparatorluğun cephelerde yapılan savaşları kaybetmeleri ise,dini inancın zayıflamasından kaynaklanan bir husus değil,teknolojiye ayak uydurmamaktan kaynaklanmıştır.Şimdi girmeye çalıştığımız Avrupa Birliği Devletlerinin arzu,istek ve reçetelerine uymamızdan onlara sırtımız dayamaktan kaynaklanmıştır.
            Bugünde yaşadığımız sorunlar körü körüne Avrupa Birliği Devletlerine ve ABD’ye sırtımızı dayamamızdan ve onların bize sundukları reçeteleri uygulamaya çalışmamızdan kaynaklanıyor.
            Osmanlının küllerinden Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran sayın Mustafa Kemal ve Onun silah Arkadaşlarını,bu Vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyorum.
            Türkiye Cumhuriyetinin öyle kolay kurulmadığını bilelim.Yapılan Devrimlerin,koulan kanunların ve kuralların,yaşanan acı tecrübelerin neticesinde konduğunu kabul edelim.
            AKP Hükümetinin zamanında Kuzey Irakta askerlerimizin başına ABD’li askerler tarafından çuval geçirilirken bir şey yapamadığımızı göz önünde bulundurursak,
            Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın DAVOS ta ONE MİNUTE demesine karşılık olarak, İsrail’in Akdeniz de uluslar arası sularda Mavi Marmara adlı gemimize baskın yapıp (9) vatandaşımızı katletmesi karşılığında çaresiz kalışımızı, bir şey yapamayışımızı göz önünde bulundurusak,
            Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in sayın Başbakanımız ve Devlet Erkanına hass……..tir çekmesine karşı bir şey yapamadığımızı düşünürsek,
            Barış ve Demokrasi Partisi Milletvekillerinin, Devletin ve Milletin bölünmez bütünlüğüne karşı Anayasa suçu işlemelerine karşın bir şeyler yapılmadığını,yapılamadığını göz önünde bulundurursak  ,
Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk  ve silah arkadaşlarının o günün  yokluk ve kısıtlı imkanları ile  ne kadar büyük işler başardıklarını  daha iyi anlıyoruz.
            Türkiye’nin süper güç olma  yönünde yapmasını hayal ettiğim istediğim hususların gerçekleşmesi için bizi yönetenlerin öncelikle Türklükle,Türkiye Cumhuriyeti ile bir sorununun olmaması lazım.
            Şu hususu kabul edelim.
Türk, Türkiye Cumhuriyetinin ve Osmanlının kurulmasına önderlik eden kişiler Türk’türler.

            Zira en zor anlarda bile Türkler Devletinin yanında olmuşlar, ayrılık gayrılık yapmamışlardır. (ANAYURT GAZETESİ) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder