23 Aralık 2013 Pazartesi

Türk Milliyetçiliğini ayağımın altına alıyorum demenin anlamı nedir?-4

Türk Milliyetçiliğini ayağımın altına alıyorum demenin anlamı nedir?-4
Ahmet YALVAÇ       07 Mart 2013 Perşembe

Ve her halukarda Sayın Başbakan, izlediği yolun tek çözüm yolu olduğu hususunda, saf vatandaşlarımızı ikna etmeye, alıştırmaya çalıştığı da anlaşılmaktadır.
Bu gibi kandırmacalar ve göz boyama ile, bazı saf vatandaşlarımız kandırılmaya devam edilse bile, ben şahsen bu gibi oyunlarla, artık sonuç alınabileceği kanaatinde değilim.
Bir de yeni Anayasa çalışmalarının son aşamaya geldiği bir zamanda, AKP, BDP, Milli İstihbarat Teşkilatı MİT yetkililerinin böyle bir zamanda İmralı Adasına malum ziyaretleri sıklaştırmalarının asıl amacı da şudur:
Anayasa da yapılacak temel değişikliklerde, terörist başı Abdullah Öcalan’ın onayını almak. Bunlar daha ziyade, Anayasa’nın değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddeleri ile ilgili. Nedir bu Maddeler: Türkiye Cumhuriyeti vatanı ve milleti ile bölünmez bir bütündür, Türk Bayrağı değiştirilemez, başkent Ankara dır, resmi dil Türkçe dir gibi.Başka değiştirilmesi istenen maddeler de var ama, asıl amaç; değiştirilemez bu maddeleri değiştirmek. Eğer bu ana hükümler değiştirilebilirse, diğer bir çok hüküm, bu değişiklik etrafında şekillendirilebilir.
İleri Demokrasi ve Demokratik açılım söylemleri ile yola çıkıldığında, başta Sayın Başbakan ve diğer Yetkililer, Demokratik açılımın ne olduğu hususunda eveleyip, geveliyorlardı ve dillerinin altındaki baklayı çıkarmaya bir türlü cesaret edemiyorlardı. Şimdi, yapılan tüm çalışmaların Abdullah Öcalan’ı parlatıp demokrasi ve barış kahramanı yapıp, parlatmak, böylece hapisten kurtarıp, Meclis’se girmesini sağlamak, bu arada, Anayasa’da yapılacak temel değişiklikler ile, Türkiye Cumhuriyeti’nin federal bir yapıya geçmesine yasal bir zemin oluşturmak
Bu itibarla Sayın Başbakan’ın milliyetçilik çıkışları ile Halkımızın tepkisini çeken bu son beyanatların da, daha önce planlandığı anlaşılan böyle bir hedefe yönelik olduğunu söyleyebiliriz. 
 ¥ DEVAMI VAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder